Lördag den 29 september höll riksinstruktör Ola Johanson ett träningsläger i Växjö för ett 15 deltagare från Växjö, Mönsterås och Värö. Deltagarna hade tränat olika länge, från nybörjare till 3 Dan.

Under förmiddagen låg fokus på grundtekniker. Första timmen tränades de sex grundläggande teknikerna. Andra timmen ägnades åt andra grundtekniker som är vanliga i vårt graderingssystem, och där vissa finesser behöver betonas lite extra, som o goshi och ko soto gari.

Efter lunch fortsatte träningen genom att eleverna valde ut var sin försvarsteknik till kommande gradering som de tyckte var särskilt svår. Tekniken instruerades och hela gruppen fick öva. Alla hade inte önskemål, men några tekniker gjordes på detta sätt. Därefter avrundades lägret med att Ola visade några exempel på mer avancerade tekniker inom kansetsu waza.

Detta var det tredje lägret i Växjö, så nu är det en årlig tradition. I år var det lite färre deltagare än förra året. Ett syfte med lägret var att visa eleverna att det är kul att vara på träningsläger i Ju-jutsu Kai. Eleverna lärde sig massor, knöt nya kontakter och hade roligt. Förhoppningsvis vill de därför delta på fler läger framöver, både i Växjö och på andra platser.

Ola Johanson