Pressrum

Det ska vara roligt att träna Ju-jutsu. Det är en av parollerna för Svenska Ju-jutsuförbundet som organiserar stilen Ju-jutsu Kai. Att få möjlighet att träna på egna villkor är en del av den glädjen. Oavsett kön, ålder, form eller färg tränar vi tillsammans med respekt för varandra. Ju-jutsu Kai är den största ju-jutsustilen i Sverige och utövas i närmare 60 klubbar från Vellinge till Kiruna. Stilen erbjuder träning i modernt självförsvar, men har även behållit en del traditionella inslag.

Precis som många andra kampsporter har Ju-jutsu Kai ett system med olikfärgade bälten som vi bär till träningsdräkten. Färgen på ditt bälte anger för dina träningskamrater en lägstanivå för vad du behärskar och gör det lättare att träna tillsammans oavsett grad.

Klubbarna har verksamhet för barn mellan sex och 14 år, sedan deltar man i vuxengrupperna som inte har någon övre åldersgräns. Läger är en viktig verksamhet, både för barn och vuxna. Under året anordnas små och stora läger av klubbar och förbund. De är viktiga dels för sammanhållningen och dels för att fortsätta utvecklas som ju-jutsu-utövare. På vissa läger anordnas också tävlingar.