Ännu ett år, ännu ett Norrlandsläger, och med det även en massa rolig och svettig träning med både gamla och nya bekantskaper.
På fredag kväll strömmade det in massvis med träningssugna deltagare till Dragonskolans idrottshallar. Vi började med en gemensam uppställning och fotografering med 152 deltagare, från 9 olika klubbar, innan det var dags för lägrets första träningspass för en av lägrets 6 instruktörer: Hans Brändström, Ylva Naeser, Kent Edman, Anders Larsson, Ida Blomberg och Anders Grundström.

Under lördagen och söndagen var det full fart på de tre olika mattorna och deltagarna fick göra mängder med roliga saker, både nya och gamla. Vi fick bland annat lära oss att försvara oss mot långa påkar, testa några helt nya tekniker, och lyssna på lite taktik. Något som erbjöds i år var träning i källaren i en verklig miljö bland olika hinder på hårdare golv.

Som föregående år hölls det också i år en stiltävling för både vuxna och barn. Barnen var indelade i två grupper, 11 par i varje grupp och det blev en spännande tävling med många glada leenden. I vuxenklassen var det endast ett modigt par från Örnsköldsvik som vågade sig på att delta, i och med detta blev det sagt att fler vuxna skulle se till att våga delta och utmana detta par som deltog, nästa år.

Utöver träning blev det på lördag de årliga kvällsaktiviteterna. För barnen blev det tacomiddag, följt av en spökrunda som avslutades med ett disco. De 33 vuxna deltagarna som anslöt och instruktörerna för lägret hade sin lägermiddag på stan, denna gång på kinarestaurangen Great Eastern. Mycket god mat intogs och härlig stämning spred sig bland deltagarna.

Lägret avslutades efter flera roliga pass på söndagen med en gemensam uppställning. Priser till de aktivaste klubbarna delades ut till de med flest medlemmar procentuellt på lägret, mon respektive kyu/dan. De som tog hem priset för flest vuxna blev välförtjänta Östersund och för flest mon, Umeå. Det var inte slut där utan Hans Brändström firades med ett klassiskt ‘’kinderägg” för sina 40 år i Umeåregionens tjänst. Dessutom gavs också ett stort tack för årets läger och till alla som gjort det möjligt innan alla deltagare fick bege sig hemåt, glada och nöjda efter helgen. Många tappra krigare stannade kvar för att svettas lite mer när vi hjälptes åt att bära tillbaka alla mattor till rätt dojo, men sedan var lägret slut för alla. Ett fantastiskt läger, och vi hoppas få se ännu fler deltagare nästa år!
På återseende!
Jenny och Hanna, Umeå Budoklubb

Deltagarna på Nya Norrlandslägret 2018.
Vuxna. Aktivaste klubb blev Östersunds BK.
Barn. Aktivaste klubb blev Umeå BK.
Alla medaljörer i stiltävlingen för barn.