Gruppbild nnl-23

NNL – Svenska Ju-Jutsuförbundets träningsläger i Norr.

Svenska Ju-jutsuförbundet i samarbete med Umeå Budoklubb arrangerade det traditionella Nya Norrlandslägret i Umeå den 3-5/11 2023. Det 8e lägret bjöd på spännande träning, utmanande övningar, superpeppade instruktörer samt snö och slask! Detta läger bjuder in både Mon, Kyu och Dangrader, ett unikt tillfälle att träna tillsammans hela familjen.

Åter igen tillbaka i de traditionsenliga Dragonskolans lokaler, där vi hör hemma.

De 174 deltagare tränade i tre dagar inför de åtta instruktörerna, för att förkovra sig kring det nya tänket inför systemrevideringen. Det gavs även chansen att slipa sina tekniska färdigheter inför kommande graderingar.

Deltagarna delades in i sex grupper där mongrupperna fick möjlighet till sju roliga träningspass och kyu/dan grupperna åtta. Alla kunde delta på ett temapass som var uppdelat mellan mon och kyu/dan.

Bara någon timme innan lägerstart försökte Bertil skrämma livet ur arrangören (mig, William), han hade “tappat bort” Tony på flyget. Visade sig dock att de reste med olika flyg och att det hela varit en miss i kommunikationen. Med båda våra Riksinstruktörer på plats ställde glada och förväntansfulla tränande och instruktörer upp på fredag kväll.

NNL stod även värd för både C-kurs (steg 1-kurs) samt RGK och en 1:a dan Gradering. Sju tappra brunbälten tog steget upp och visade upp sina briljanta tekniker och kämpade sig igenom både grundtekniker och jigo waza och avslutade med randori. Samtliga sju erövrade sitt bälte och kan titulera sig som svartbälten, eller ”nybörjarsvart” som de kallas internt hos Umeå BK. Stort grattis till er!

Stefan Forsman hade ett gäng tappra själar att drilla in i instruktörsrollens magiska värld. Åtta individer från tre olika klubbar hade intagit Dragonskolan tidigare under fredagen och förkovrade sig under långa och välfyllda dagar.

Lägret då?
Tre dagars träning, både på och av mattan, där blåmärken, muskelvärk och strålande tekniker var en tydlig del av dagen och allt till den ljuva stämman av skratt och glädje, visst lite pustande och stönande pågick också.

Varje år utses ”Aktivaste klubb”, den klubb som deltar med flest deltagare utifrån den egna klubbens storlek.

Detta år vann Umeå Budoklubb med 44% av sina vuxna medlemmar med hela 3% marginal till tvåan Östersund Bk.

Aktivaste klubb nnl-23

Den prestigefyllda Mon-pokalen, kneps av Östersund BK på 40,4 % som var en marginal på nästan 12% mot tvåan Umeå BK och ytterligare 1% till mot Örnsköldsvik JJC.

Aktivasteklubb mon nnl-23

Norrlands egna Hans Brändström – Avtackades speciellt under graderingen.

Svenska Ju-Jutsuförbundet gav en presentation och tackade Hans för sitt gedigna arbete under många år, då han valt att lämna sina riksuppdrag, som bland annat innefattade sin roll som Riksinstruktör och medlem i Tekniska kommittén.

Förbundet gav en gåva i form av en större glasskål, fylld med överraskning. Mr Påskharen själv, Kinder-mannen, skålen innehöll nämligen en hel hög med kinder ägg. Hans har under de påskläger han instruerat, givit ut ett kinder ägg till den eller de elever som utmärkt sig på mattan.

Tack Hans för allt du bidragit med under alla dessa år.

Avtackning Hans Brändström Nnl-23
Avtackning Hans Brändström Nnl-23

NNL-LÄGERFAKTA

NNLlägerdeltagare 174 st 67mon, 107vuxna

Antal grupper 6st

Antal träningsytor 3+st

Antal träningspass 42st

Instruktörer Ju-jutsu Kai

Bertil Bergdahl 8 dan Riksinstruktör

Tony Hansson 8 dan Riksinstruktör

Johan Landgren 5 dan Förbundsinstruktör

Kent Edman 5 dan Förbundsinstruktör

Ola Sunding 5 dan Förbundsinstruktör

Ida Blomberg 4 dan Förbundsinstruktör

Jenny Viklund 2 dan A-instruktör

Caisa Johansson 1 dan A-instruktör

Tema-Instruktörer

Erik Moström 3 dan Elit-instruktör

Filip Morian 1 dan

 

Funktionärer:

William Jansson SJJF

Ida Blomberg UBK/SJJF barnkommittén

Umeå Budoklubb – Arrangörsklubb

 

Visst ses vi nästa år?

/William Jansson och Ida Blomberg