Lördag 26 oktober var det danträningsläger i Malmö, och söndag 27 oktober var det bältesläger i samma dojo. Se reportage och bilder nedan.

Danläger i Malmö 191026

Jaha men varför gör du så? Jag vänder mig om och ser Anders Bergström stå där vid sidan om och titta på mig. Ja det är en bra fråga han ställer den där Anders. Varför gör jag så när det uppenbarligen är fel? Kanske för att jag inte åker på läger så ofta eller kanske för att denne ganska nyblivna 50-åringen inte fattar bättre. Hur som helst så måste jag fråga tillbaka, ja men hur vill du att jag SKA göra då?Det är lite såhär det är att vara på Danträningsläger. Man tror man kan en teknik tills någon riksinstruktör kommer och påpekar att man missat en liten detalj. Denna helg är det Malmö Ju-jutsuklubb som står som värd för två dagars träning för alla möjliga bälten och Anders Bersgtöm och Ola Johanson gnuggande oss i många timmar. Som medlem och fd ordförande tycker jag så klart att vi har södra Sveriges finaste Dojo, men jag är ju liiite partisk i detta. Vi får i alla fall många kommentarer om våra ljusa och trevliga lokaler och det är så klart roligt när det kommer gäster från så långt bort som Linköping.

Det var träning i många timmar, först med fokus på Kihon waza och efter lunch fokus på egna tekniker man kunde fråga lite om. Många skratt, en del suckar och faktiskt lite kvidande ljud från olika håll av mattan när en atemi träffade lite väl hårt.

Mör i kroppen och nöjd med att fått rätat ut lite frågetecken sitter jag nu och plitar ner några rader. Någon ska ju göra det och eftersom Anders faktisk gav ett riktigt bra svar på min fråga om HUR jag ska göra den där tekniken så får jag väl ställa upp.

Vi tackar Anders och Ola för en riktigt bra dag och hoppas de båda kommer tillbaka snart igen.

Ulf Ockedal Malmö JJK

Bältesläger i Malmö 191027

Nästan 40 deltagare från flera olika klubbar samlades i Malmös undersköna dojo för att ta del av Ju-jutsu-visdom från Shihan Ola Johanson, Andrew Henry och Emelie Schildt. Målgruppen var vitt till blått, men ett gäng dangraderade trängde sig in för att vara med. Det var nyttigt för dem, tyckte alla vi med ljusare bälten.

Som traditionen bjuder inledde vi med kihon och enligt samma tradition hann vi inte med allt som Shihan tyckte vi behövde träna på. Det var mycket folk på mattan och alla ville ha feedback. Vi var många som förundrades över instruktörernas fantastiska förmåga att se små, små detaljer som gör stor, stor skillnad. Men det är klart, nästan 70 års samlad ju-jutsu-erfarenhet fördelat på tre instruktörer imponerar stort.

Eftermiddagen delades vi in i bältesfärger och tränade på tekniker till respektive gradering. Det visade sig att vi hade massor att putsa på, även i tekniker vi trodde att vi kunde.
Vi var ett gäng mörbultade ju-jutsukas som kravlade ut ur dojon på eftermiddagen. Trötta kroppar och trötta hjärnor. Lika möra som bankade biffar.

Tack Shihan Ola, Andrew och Emelie för en riktigt bra dag.

Torbjörn Jonasson, Malmö JJK