GRATTIS! HUDIKSVALL JU-JUTSUKLUBB

Vilket fantastisk år 2018 har bjudit på för Hudiksvalls Ju-Jutsuklubb. En helt ny dojo invigdes den 3:e februari och på lördagen den 29:e september 2018 fyllde Hudiksvalls Ju-Jutsuklubb en kvarts sekel, hela 25 år.

Jubileumet inleddes med två träningspass redan på fredagkväll för att fortsätta under lördagen tillsammans med de skickliga instruktörerna Shihan Bertil Bergdahl, Sensei Elin Johansson och klubbens grundare Shihan Ulf Bäckström. Träningarna ägde rum i klubbens nya dojo på Sjögatan 11 i Hudiksvall, där besökare från olika delar av landet möttes av ballonger och bubbel. Sista träningspasset för dagen var en tidsresa från sjuttiotalet till idag. Shihan Ulf Bäckström och Shihan Bertil Bergdahl briljerade med att visa hur några av

Ju-Jutsu-teknikerna från samtliga system i Ju-Jutsu Kai utvecklats under åren. Det var ett mycket intressant och lärorikt pass! Senare på lördagkväll byttes gi’n mot kavajen och tillsammans avnjöts en mycket fin trerätters bankett med live-musik, god mat, välordade tal och en familjär gemenskap. Det var stolta grundare och vänner som med glädje höjde sina glas för att fira denna fantastiska helg. Vi ser fram emot 25 år till! Skål!

Richard Schreiner