Idag, lördag 30/10, var det Danträningsläger i Malmö under ledning av Shihan Anders Bergström och Shihan Ola Johanson!

Alla deltagarna var mycket nöjda med dagen som var extremt givande och vi fick alla med oss våra egna små guldkorn hem. Nedan bjuder jag på min egen höjdpunkt!

Ganska nöjd med min teknik frågade jag min uke hur det kändes. Helt ok tyckte han. Nöjd och ganska trygg med tekniken så bad en Shihan att kika på mitt genomförande.

Jag tyckte själv att jag lyckats minst lika bra denna gång, och förväntade mig en tumme upp eller en kommentar om någon mindre justering. I stället möttes jag av den där lite för långa tystnaden… Den tystnad som jag lärt mig tolka som Shihans behov av att samla tankarna för att besluta sig för vilken av tokigheterna ska han ska börja med att påtala…

Fel riktning kom först… Därefter fel blockering… Nu anslöt en del av Skånes högt graderade instruktörer till sällskapet och juryn var därmed komplett.  Den slutgiltliga domen kunde nu avkunnas och den var inte nådig…. Min tolkning av domen var: -”Inte speciellt mycket är rätt men du har viss potential att lyckas om du gör si och så!” Shihan gav tummen upp till de lokala ”högdjuren” som tack för hjälpen. Detta hade minsann inte varit en lätt nöt för dem att knäcka, men tillsammans hade de lyckats!

Nu återstod bara problemet att det faktiskt var upp till mig att få ihop alla, de enskilt så självklara bitarna till en fungerande teknik.

Efter några minuters nötande så satt tekniken plötsligt, till både min och min ukes överraskning, och oj vad lätt det kändes! Glad i hågen titta jag mig omkring, bara för att upptäcka att ingen av mina ”mentorer” såg vad jag lyckats med… Lite snopet men jag fick dock tummen upp vid nästa försök!

För mig så är detta Ju-jutsu Kai i ett nötskal!

Stort tack Ola och Anders och till alla deltagare på dagens läger för en kanondag!

Fredrik Wennolf

Danträningsläger i Malmö 211030