VAD ÄR EN LÖRDAG I LINKÖPING?
4,5  timmes bilresa enkel väg en helg i september, roligare kan man väl ha? Nej,troligen inte, jo fast när jag tänker efter så var inte resan målet, utan lägret i Linköping. Dryga 7 timmars intensiv träning under Anders och Bertils intensiva övervakning, med en massa kommentarer högt som lågt. Tyvärr var de ”låga kommentarerna” hela tiden välgrundade. Åk hem och gör om, denna gång var det dock mest positivt. Kanske finns det trots allt hopp om liv även efter den tredje pommesen! Lite tjuvkikande,eller rättare sagt inspirationsinhämtning från kollegor på samma nivå, är ju också en stor fördel man får genom lägerdeltagande. Har man chansen och möjligheten,  så åk på läger.
Deltagare diverse klubbar och många kära återseenden, plus att jag fick ägna mig en hel lördag åt att slå på mitt barn, helt lagligt. Det är ju dock så att han numera slår tillbaka och dessutom är större än mig själv. MAN SKALL INTE SLÅ PÅ DEM SOM ÄR MINDRE!
Tyvärr begränsades deltagandet från Malmö av sjukdom, vilket gjorde att 4st av sju deltagare föll bort. Den yngre generationen verkar lite klenare nuförtiden!
Nya systemet lurar runt hörnet, väldigt intressant att höra om hur införandet är tänkt framöver med tekniker, instruktörsutbildningar och graderingar. Positivt är att instruktörsutbildningar framöver är 3 dagar, vilket underlättar såväl för studerande som arbetande.
Trötta men med, som vanligt, en mängd goda råd och tips, sitter vi nu bilen och rullar åter söderut.
Ser redan fram emot bilresan i september nästa år.
Med stor kram från Malmö Ju-jutsuklubb
Peter Vanlid
Huvudansvarig instruktör, kassör och vice ordförande MJJK.