Barnträningsläger i Värö 16/2 2019

Ytterligare ett barnläger i Värö Budoklubbs lokaler avklarat. Den här gången hade vi Anders Bergström på besök som visade ”mina” elever hur man hanterar när man blir attackerad av mer än en motståndare. Problemet för en annan var att jag som instruktör fick lära mig att endast hantera max två motståndare och inte 9 st?!
Insåg idag att detta var årsdagen då klubben förlorade vår underbara barninstruktörskollega Martin Frick 2018. Det fanns verkligen inget bättre sätt att bli påmind om denna underbara herre än att få ett läger i våra egna lokaler! Han visade hela vår klubb att i princip allt går att övervinna och jag är övertygad om att han älskar att se detta från himlen!
Trodde också att allt går att övervinna tills idag, när jag får 9 st elever som attackerar mig på samma gång under en paus… *skratt* Det är ju faktiskt rätt komplicerat att utöva dessa tekniker både för Tori och Uke, märkte jag. Som Tori så gäller det verkligen att ha uppsikt, placera sig rätt före, under och efter tekniken… För Uke nr 1 & 2 blir problemet, vem ska attackera först? Den som är störst eller minst? Vilken ordning har störst chans att överrumpla motståndaren bakifrån? Blir ungefär samma frågeställning som, vilket kom först hönan eller ägget?
Oavsett så har vi haft ett fantastiskt läger med 20 elever och jag vågar nog lova att alla inklusive oss hjälptränare, jag, Mikaela, Johan & Emmie sov gott inatt. Anders Bergström har verkligen förmågan att få alla på vår matta att förstå att, även om det är viktigt att greppa Uke rätt, så ligger det viktigaste arbetet i förarbetet, dvs fotplacering & balansbrytning.
Så hädanefter innan jag tar mig an en bråkig uke, så tänker jag som Sickan i Jönssonligan:
– Jag har en plan, max 2 st uke, inte mer…
 Mathias Oscarsson – Barninstruktör, Värö Budoklubb