Träningsläger i Växjö

Lördag den 30 september höll riksinstruktör Ola Johanson ett träningsläger i Växjö för ett 31 deltagare från Växjö, Mönsterås och Oskarshamn. Deltagarna hade tränat olika länge, från nybörjare till 2 Dan.

Under förmiddagen låg fokus på grundtekniker. Första timmen tränades de sex grundläggande teknikerna. Andra timmen ägnades åt andra grundtekniker som är vanliga i vårt graderingssystem, och där vissa finesser behöver betonas lite extra, som o goshi, ko soto gari, ko uchi gari, shiho nage och harai goshi.

Efter lunch fortsatte träningen genom att eleverna valde ut var sin försvarsteknik till kommande gradering som de tyckte var särskilt svår. Tekniken instruerades och hela gruppen fick öva. Alla hade inte önskemål, men några tekniker gjordes på detta sätt. Därefter avrundades lägret med att Ola visade några exempel på mer utmanande slag- och sparkkombinationer.

Detta var det andra lägret i Växjö. Tanken är att göra detta till en årlig tradition. I år var det fler deltagare än förra året, och det blev stundtals trångt på mattan. Ett syfte med lägret var att visa eleverna att det är kul att vara på träningsläger i Ju-jutsu Kai. Eleverna lärde sig massor, knöt nya kontakter och hade roligt. Förhoppningsvis vill de därför delta på fler läger framöver, både i Växjö och på andra platser.

Ola Johanson